duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Steun Studio Bruinvis

Gepubliceerd op

In het Nederlandse deel van de Noordzee komen steeds meer bruinvissen voor. Ook in de Oosterschelde verblijven permanent tussen de 30 en 40 van deze walvisachtigen. In de afgelopen jaren zijn tal van onderzoeken gedaan naar de bruinvis in de Oosterschelde. Hierdoor is bekend dat nabij het havenhoofd van Zierikzee heel vaak bruinvissen te zien zijn; dit is zelfs dé hotspot van Nederland.

De toegang naar dit havenhoofd is het afgelopen jaar middels fiets- en wandelpaden goed ontsloten en er zijn banken neergezet. Kortom: de ideale plek om naar "onze walvis" te kijken! Maar het zou nog mooier zijn als je dit dier ook nog zou kunnen horen, dus tegelijk naast het zien ook zou kunnen luisteren naar de geluiden die de dieren uitzenden om hun weg te vinden, hun prooien te zoeken en met soortgenoten te communiceren.

Help mee met Studio Bruinvis

Stichting Rugvin is van plan om dit te gaan realiseren. Maar voor de uitvoer van dit plan is geld nodig. Hiervoor is een crowdfundingscampagne opgezet, die inmiddels van start is gegaan.

In Studio Bruinvis, op het havenhoofd van Zierikzee, wordt het mogelijk om bruinvissen te zien en te horen! In de studio komt een installatie die het mogelijk maakt het geluid van bruinvissen te ontvangen en hoorbaar te maken voor mensen. Dit geluid wordt vanaf een boei in de Oosterschelde, die het onderwatergeluid heeft opgevangen, live naar de kant verstuurd.

Een groot deel van het benodigde geld is al beschikbaar gesteld door het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde en de gemeente Schouwen-Duiveland. Daarnaast verleent Rijkswaterstaat haar medewerking aan het project. Door deze partijen is €30.000 van de benodigde €70.000 bij elkaar gelegd. Middels deze crowdfunding-campagne wil Stichting Rugvin nog eens €10.000 bij elkaar halen. De rest zal via projectaanvragen opgehaald worden.

Help je mee deze studio te realiseren?

Campagne-pagina: Studio Bruinvis - Crowdfunding voor Natuur

Bron: Rugvin.nl

Stichting Rugvin

rugvin.nl