duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Waarom elke duiker self reliant zou moeten zijn…

Gepubliceerd op

Duiken is een sociaal gebeuren. Het buddysysteem is één van de eerste zaken die je als beginnend duiker uitgelegd krijgt: je gaat altijd met (minstens) twee personen duiken en je bent elkaars back-up. Je kan elkaar helpen en je deelt de ervaring.

Wat als je er toch alleen op uit wilt trekken? Denk maar aan een onderwaterfotograaf of een duikinstructeur (want die heeft dan wel zijn student mee, in weze staat hij er eigenlijk toch alleen voor). Dan kan je maar beter dubbel voorbereid zijn. En dat is waar de self reliant-specialty je zo goed mogelijk op voorbereidt.

Is de self reliant-specialty een vrijgeleide om alleen te gaan duiken? Dat zeker niet. Je bent beter voorbereid en leert de risico's beter inschatten, maar ze stellen wel dat duiken in een buddyteam de ideale situatie is. Bekijk het zo: een buddyteam met twee self reliant duikers is nog sterker, nog beter voorbereid!

Meer over waarom elke duiker self reliant zou moeten zijn en enkele praktische tips voor de zogenaamde soloduikers vind je op Living by the Sea.be.