duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Welkom op Duikplaats.net

Gepubliceerd op

Je bent beland op een nieuwe website over duikplaatsen in Nederland en België. Als je een duikliefhebber bent, zal het je vast niet ontgaan zijn dat er al aardig wat sites zijn, waarop duiklocaties verzameld worden. Is een nieuwe site dan nodig? 

Alle duikplaatsen op één locatie

Duikplaats.net is juist opgezet omdat er zo'n enorm aanbod aan sites is. Samen bieden al deze sites een flinke hoeveelheid informatie over duiklocaties. De pech is alleen, dat niet één site een totaalbeeld van de locaties geeft. Er zijn talloze kleine sites, al dan niet voor een bepaalde regio, waar leuke info te vinden is, maar die beperkt bijgehouden worden. Internationale verzamelsites geven vaak weer een te groot overzicht, waardoor de informatie per duikplaats minimaal is. In veel gevallen worden de websites beperkt bijgewerkt, is de technische staat belabberd of is het ontwerp... hoe zeg je dat netjes... van het type dit-was-15-jaar-geleden-mooi. Over het algemeen zijn de meeste sites dan ook niet overtuigend qua gebruikservaring. 

Dat willen we met deze site in één keer goed maken. De ambities liggen dan ook hoog. We streven er naar om op deze site alle Nederlandse en Belgische duikstekken te verzamelen, mét zoveel mogelijk up-to-date informatie. Dat is niet zomaar een klus, dat is een behoorlijke klus. Want er zijn nogal wat locaties waar gedoken kan worden en er is een aanzienlijke hoop informatie beschikbaar. Daarbij zal er frequent van alles bijgewerkt moeten worden, om niet achter de realiteit aan te gaan lopen. 

Duikplaatsinformatie door iedereen

Het verzamelen van alle informatie is dan ook niet een klus die we alleen kunnen. Een belangrijk onderdeel van deze site zal dan ook de mogelijkheid zijn om updates te kunnen doorsturen. Heb je ergens gedoken en zijn er omstandigheden (tijdelijk) anders? Dan kan je dat eenvoudig laten weten. Gewoon via de site, die uiteraard ook geschikt is om op je smartphone en tablet te gebruiken. Nu gaat dat nog via een formulier en moeten de beheerders de nieuwe info verwerken, maar er zijn plannen om een systeem op te zetten waarbij jouw update direct op de juiste plaats terecht komt. 

Eerst maar eens een flinke database met gegevens opbouwen. Bij de start van deze site is er al aardig wat informatie in de site verwerkt. Dankzij een aantal vrijwilligers is er schitterend beeldmateriaal te vinden, zijn er duikverslagen te lezen en vind je hier het laatste duiknieuws. Ook zijn er automatische koppelingen gemaakt met de getijdendatabase van Rijkswaterstaat, zodat elke duikplaats met getijdenwater kan beschikken over realtime getijde-info, en bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid om afgesloten duikplaatsen terug te lezen in je favoriete nieuwsapp (via een rss-feed). Kortom, we maken vol gebruik van (nieuwe) technische mogelijkheden op het web. 

Help mee!

We nodigen je dan ook van harte uit om deze site te gaan gebruiken en vooral om actief mee te werken aan het verzamelen van gegevens over duikplaatsen. Dit kan op allerlei manieren: met filmpjes, foto's, verslagen, nieuwsberichten en natuurlijk duikplaatsbeschrijvingen. Stuur je informatie door via het contactformulier of het suggestieformulier bij elke duikplaats. Of benader ons via Facebook, Twitter, Google+ of gewoon per mail... ;-) 

Deze site kan alleen een succes worden als er een minstens een flinke groep duikers meehelpen en we hopen dat jij hier ook deel van wil uitmaken. We bedanken je alvast voor je bezoek en hopen je in de toekomst regelmatig terug te zien!