duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Zeeweringen - Duiken in 2013

Gepubliceerd op

De regels zijn simpel: waar aan een dijk gewerkt wordt, is duiken vanwege de veiligheid verboden. In 2013 geldt dit voor drie dijktrajecten:

  • Zierikzee
  • Bruinisse
  • Nieuw Noord-Bevelandpolder

De trailerhelling in de haven van Sint Philipsland die voor duikboten wordt gebruikt, is niet beschikbaar van 1 maart tot 29 juni 2013.

Zierikzee

In het dijktraject Zierikzee liggen vier duiklocaties. De volgende duiklocaties zijn afgesloten van 1 februari tot 13 juli 2013:

De andere twee duiklocaties zijn afgesloten van 1 februari tot 1 november 2013:

Bruinisse

In het dijktraject Bruinisse ligt één duiklocatie die afgesloten is van 1 maart tot 29 juni 2013:

Nieuw Noord-Bevelandpolder

In het dijktraject Nieuw Noord-Bevelandpolder liggen twee duiklocaties die afgesloten zijn van 15 maart tot 1 november 2013:

Twee duiklocaties liggen net buiten het werkgebied. Deze blijven open, maar duikers moeten wel opletten dat ze niet te dicht bij het werkgebied gekomen. Het gaat om de duiklocaties:

Waarom een duikverbod?

Duiken waar gewerkt wordt, is gevaarlijk. We zetten namelijk veel groot materieel in en er liggen grote hoeveelheden zand, grond, betonzuilen en asfalt op de dijk. Ook het water rondom de dijken is niet veilig. Veel breuksteen wordt per schip aangevoerd. Soms lossen we dit in onderwaterdepots. Dit is levensgevaarlijk voor duikers. Bovendien kan het water troebel worden door de werkzaamheden, wat het zicht van duikers beperkt.

Zie hier het besluit van het tijdelijke duikverbod.

In het weekend

Ook in de weekenden is duiken in het werkgebied verboden. Soms werkt de aannemer ook op zaterdag. Of er gewerkt wordt, is niet altijd te zien. Zo kan het voorkomen dat breuksteen wordt aangevoerd en in een onderwaterdepot wordt gestort, terwijl de kranen in het dijkvak onbemand zijn.

Bron: Zeeweringen.nl

Projectbureau Zeeweringen

zeeweringen.nl