duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duikplaats Kerkweg krijgt AED

Gepubliceerd op

Vorige week berichtten we over de doneeractie voor een AED (automatische externe defribillator) van cafetaria Even Pause op duikplaats Kerkweg in Den Osse. Deze week hoorden we van Sander Cretier dat de AED er ook daadwerkelijk gaat komen! Ondanks dat nog niet het volledige benodigde bedrag binnen is, heeft de cafetariahouder wel besloten het apparaat en de buitenkast vast te bestellen. Donaties zijn dan ook nog steeds welkom!

Zoll AED Plus & AIVIA buitenkast

Er is gekozen om een Zoll AED Plus te bestellen. Deze AED begeleid de eerste hulpverlener met gesproken instructies door het volledige reanimatieproces. Niet alleen wordt automatisch aangegeven of een stroomstoot nodig is, ook controleert deze AED of gegeven borstcompressies diep genoeg en in het juiste tempo zijn.

De AED zal opgehangen worden aan de buitenkant van de gemeentelijke kleedkamers, goed in het zicht van de 24-uurs camera. Hiervoor is een buitenkast van AIVIA besteld, waarin de AED goed beschermd wordt opgeborgen. Het is de bedoeling dat iedereen de AED moet kunnen gebruiken, ook in de wintermaanden en buiten de openingstijden van Even Pause.

Training & verzekering

Naast de aanschaf van de defibrillator en de buitenkast zijn er nog meer kostenposten. Zo moet er een verzekering worden afgesloten, is er jaarlijks onderhoud en wordt eveneens het personeel van Even Pause getraind in het gebruik van de AED. Het eerste jaar wordt deze training gesponsord door DAN-TRAINING.com.

Kortom, het beschikbaar maken van een dergelijk levensreddend apparaat brengt nogal wat kosten met zich mee. Een donatie is dan ook zeer gewenst. Uiteraard kun je ook in het cafetarie terecht voor een duit in het AED-zakje!

Zelf een AED aanschaffen

Heb je interesse om zelf een AED aan te schaffen? Online kun je verschillende modellen vinden, die je allemaal begeleiden tijdens de reanimatie en makkelijk in het gebruik zijn. Met een AED in huis of mee onderweg naar de duikplaats, ben je het beste voorbereid op het verlenen van eerste hulp bij hartfalen!

Foto: floheinstein / CC BY-SA 2.0