duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Doneer voor een AED op duikplaats Kerkweg!

Gepubliceerd op

Duikongevallen komen gelukkig niet zo vaak voor, maar nog steeds komen jaarlijks enkele duikers met problemen boven of moeten in de ergste gevallen zelfs gezocht worden. Het kan van levensbelang zijn, dat buddy's en omstanders weten hoe ze moeten handelen en ook de juiste spullen hebben om te kunnen handelen. Om deze reden wil eigenaar Sander Cretier van cafetaria Even Pause op duikplaats Kerkweg een automatische externe defibrillator (AED) aanschaffen, zodat deze gebruikt kan worden wanneer iemand gereanimeerd moet worden.

Doneer hier voor een AED!

Kans op hartfalen

De kans op hartfalen neemt toe met de leeftijd. Bij mensen tussen 45 en 65 jaar heeft drie op de duizend mensen last van hartfalen. Boven de 75 jaar oud is dat zelfs 90 op de duizend. Direct kunnen handelen bij mensen die een hartstilstand hebben, is van levensbelang. Hoe minder tijd tussen het moment van de hartstilstand en het beginnen met reanimeren, hoe beter.

Met alleen hartcompressies ben je er niet. Hierdoor zorg je wel dat het bloed wordt rondgepompt, maar het hart gaat hier meestal niet weer normaal van kloppen. Meestal kan alleen een defibrillator het hart dusdanig resetten dat het uit zichzelf weer klopt. Moderne automatische externe defibrillators (AED's) maken het mogelijk dat iedereen na een korte training in staat is een dergelijk apparaat te gebruiken.

AED op de Kerkweg

Duikplaats Kerkweg in Den Osse is een van de drukst bezochte duikplaatsen van Zeeland. Mede door de goede faciliteiten komen veel duikers hier het onderwaterleven van de Grevelingen bewonderen. De eigenaar van het cafétaria beheert ook de toiletten en onkleedruimte en is in het seizoen dagelijks aanwezig. Het is dan ook een logische keuze om hier een AED op te hangen die bij duikongevallen gebruikt kan worden.

Even Pause vraagt duikers en andere betrokkenen dan ook om een donatie te doen om dit mogelijk te maken. Sander is een actie gestart op doneeractie.nl en wil over uiterlijk 165 dagen €2.000 hebben opgehaald om een AED te kunnen aanschaffen. Momenteel wordt met de verzekering overlegd hoe deze het best ter beschikking gesteld kan worden op de duikplaats. Op dit moment is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk of en hoe de AED buiten openingstijden of in de winter ook te gebruiken is.

Het streefbedrag dekt ook kosten voor onderhoud, verzekering en cursussen voor het personeel van Even Pause. En mocht deze doneeractie nou echt een daverend succes worden, dan zou het zomaar kunnen zijn dat met dit geld ook bij duikplaats Zeelandbrug een AED geplaatst wordt. Doneer dus vandaag nog voor dit fantastische plan!

Doneer voor een AED op de Kerkweg!

Zorg dat je weet wat je moet doen!

Zorg dat je weet wat je moet als iemand in nood is! Een reanimatie- en AED-cursus is geen overbodige luxe. Het kan overal ineens nodig zijn dat jij weet hoe je moet handelen om iemand het leven te redden, ook buiten het duiken. Volg daarom dit seizoen nog een cursus Basif Life Support of AED-cursus of doe zelfs de opleiding tot Rescue Diver. Zorg tevens dat je naast je duikuitrusting een kiss of life of beademingsmasker bij je hebt. Of wellicht wil je zelf investeren in een AED.