duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste kreeft 2015 naar Krijn Verwijs

Gepubliceerd op

Dat de Oosterscheldekreeft een gewild product is, bleek donderdagmiddag 26 maart bij de veiling van de eerste kreeft waarmee het seizoen officieel van start ging. Maar liefst € 23.900 werd betaald voor de eerste kreeft, het bedrag komt ten goede aan Stichting Pink Ribbon.

Veilingmeester van dienst en top zakenvrouw Annemarie van Gaal spoorde de geïnteresseerde kopers uit Nederland en België aan gul te geven voor de primeur en daarmee het werk van Stichting Pink Ribbon te steunen. De gelukkige koper werd uiteindelijk Krijn Verwijs. Lees verder...

Kreeftenseizoen 2015

De vangst van de eerste kreeft luidde het nieuwe kreeftenseizoen officieel in. Het seizoen loopt dit jaar tot 15 juli. In deze periode kun je op verschillende duikstekken in Zeeland (vaak zijn dit eveneens visgronden) fuiken tegen komen. Geen prettig gezicht om hier dieren in te zien, maar het vangen van kreeften is toegestaan (aan vergunninghouders) en betekent werk en inkomen voor de vissers. Houd dan ook gepaste afstand van de fuiken. Beschadig ze niet!

Kom je kapotte of ongelukkig geplaatste fuiken tegen of beschadig je per ongeluk zelf wat, meld dit dan bij de Waterpolitie Zeeuwse Stromen (tel. +31 (0)343 - 535353). Hier kun je ook terecht voor het melden van ongemerkte netten en vermoedens van vandalisme/stroperij.

Fuiken en duiken

Bron: United Fish Auctions