duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Eerste sepia's van 2018 gezien bij de Zeelandbrug!

Gepubliceerd op

Whoopwhoop! We hadden het zelf bijna gemist, maar ze zijn er weer: afgelopen zaterdag 21 april zijn de eerste sepia's van het seizoen gespot! Duikers van onderwatersportvereniging Nakki kwamen de zeekatten vroeg in de ochtend tegen bij duikplaats Zeelandbrug.

Zeekatten in de Oosterschelde

Jaarlijks komen zeekatten (Sepia officinalis) in grote getalen paaien in de Zeeuwse wateren. Ze zijn dan in vol ornaat te aanschouwen in de Oosterschelde, Westerschelde, Noordzee en soms ook in het Veerse Meer. In de Grevelingen zijn de sepia's nog niet ontdekt (voor zover we weten).

Meestal worden de eerste sepia's half april gezien. De volwassen dieren, die ook hier geboren zijn, paren, zetten eieren af en vertrekken weer. Je kunt deze inktvissoort aantreffen tot ongeveer september, de jongen soms wel tot iets later in oktober.

Laat van je horen!

Ben jij ook sepia's tegen gekomen en heb je daar wellicht beeldmateriaal van gemaakt? Dan horen we dat graag! We zijn uiteraard benieuwd waar ze zijn aangetroffen en als je het leuk vindt, dan plaatsen we jouw foto's of video's graag op onze website en social media-profielen, zodat andere duikers ook kunnen genieten van de mooie plaatjes die je gemaakt hebt! Mailen kan naar info@duikplaats.net of gebruik het contactformulier.