duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Nederlandse onderwaterfotografen naar Cuba

Gepubliceerd op

Van 9 tot en met 14 april 2013 komen in Cuba 's werelds beste onderwaterfotografen bijeen. Tot dit selecte gezelschap behoren onder andere Marco Heesbeen en Henny Blokvoort, twee ervaren onderwaterfotografen die zich via het Nederlands Kampioenschap in respectievelijk 2011 en 2012 voor dit internationale evenement hebben gekwalificeerd.

Een week lang zullen zij binnen verschillende categorieën de meest bijzondere onderwaterfoto's maken. "Dat kunnen visportretten zijn, maar ook close-up-foto's of groothoekbeelden waarop een andere duiker als model fungeert", vertelt teamcaptain Ron Offermans. Offermans heeft zelf in 2011 aan het WK in Turkije deelgenomen.

Dankzij de serieuze voorbereiding van Heesbeen en Blokvoort hoopt Offermans in Cuba hoge ogen te kunnen gooien. "Dat zou niet alleen een opsteker zijn voor de onderwaterfotografie in ons land, maar ook voor het volgende WK: in 2015 vindt dit evenement namelijk in Zeeland plaats! 't Zou fantastisch zijn als de in Cuba aanwezige landen over twee jaar dus ook hier vertegenwoordigd zijn."

Foto: Henry Blokvoort

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org