duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Nog een maand tot het WK: voorbereidingen in volle gang!

Gepubliceerd op

Het aftellen is begonnen: over precies één maand worden alle WK-deelnemers in Zeeland verwelkomd tijdens de openingsceremonie van het WK Onderwaterfotografie. "De voorbereidingen zijn in volle gang, we zijn druk met de laatste details en kijken erg uit naar het WK," vertelt projectleider van het WK Desmond van Santen.

Aanstaande zaterdag organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond, die het WK organiseert, voor het laatst een testduik. "Met ongeveer dertig WK-vrijwilligers testen we dan voor het laatst de logistiek rondom de duiklocatie, de inzet van de vrijwilligers en een aantal hulpverleningsscenario's," aldus Van Santen. "Door deze testduik zetten we de puntjes op de i. Daarna zijn we klaar om de tachtig deelnemers uit twintig landen te verwelkomen in ons land."

Advies: duik zaterdag niet bij Levensstrijd (34)

De duiklocatie is aanstaande zaterdag gedurende de testduik gewoon open, maar het kan drukker zijn dan je gewend bent. Het is dus handiger om ergens anders te gaan duiken. Wil je bij de testduik aanwezig zijn? Dan ben je uiteraard van harte welkom! De duikers gaan rond 14.30 uur te water, waarna er 60 minuten gedoken mag worden.

Beleef het WK!

Wil je het WK beleven? Je kunt tijdens het WK op maar liefst 49 locaties in Nederland kennis maken met de duiksport. Maak een introductieduik, geniet van het Nederlandse onderwaterleven tijdens een begeleide buitenduik of maak kennis met onderwaterhockey of vinzwemmen. Daarnaast zijn er in Zeeland veel side-events: zo komen bijvoorbeeld internationaal topfotografen Kurt Amsler en Alex Mustard naar Nederland om tijdens het WK een presentatie te geven.

Benieuwd wat er nog meer in het WK-weekend te doen is? Ga dan naar www.duikweek.nl!

Foto: Olivier Simons

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org