duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

NVWA treedt op tegen illegale palingvisserij

Gepubliceerd op

Inspecteurs van het visstroperijteam van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in Noord-Holland en Zuid-Holland opgetreden tegen illegale palingvisserij. In beide provincies werd een visser op heterdaad betrapt en werden er in totaal 43 palingfuiken in beslag genomen.

In de gemeente Wester Koggenland (Noord-Holland) zagen inspecteurs van de NVWA op vrijdag een man die met aalfuiken aan het vissen was in een ringvaart. In deze vaart mag alleen op paling gevist worden met een ontheffing. Tijdens de controle bleek dat de man deze ontheffing niet had. Daarnaast bleek de man in deze ringvaart en in water in de omgeving 36 aalfuiken te hebben staan. Deze fuiken zijn in beslag genomen.

In het natuurgebied Volkerak (Zuid-Holland) werd donderdag een beroeps-palingvisser op heterdaad betrapt toen hij viste in een deel van het natuurgebied waar palingvisserij verboden is. De inspecteurs van de NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland betrapten de visser op heterdaad toen hij op donderdagochtend voor anker ging om samen met twee medewerkers de fuiken te lichten. De controleurs zijn samen met de visser naar de haven De Heen gevaren. Daar is de man staande gehouden en is proces-verbaal aangezegd. De 7 schietfuiken zijn in beslag genomen.