duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Programma Duikfestival bekend

Gepubliceerd op

Het programma voor het Duikfestival, dat op zondag 13 december bij plas Slijk-Ewijk plaatsvindt, is bekend. Je kunt nu online bekijken hoe laat en waar presentaties en workshops plaatsvinden. Zo kun je alvast je 'route' plannen!

Ochtendprogramma: camera-instellingen en onderwaterleven leren herkennen

De ochtend begint meteen goed: Karin Brussaard trapt om 10.30 uur af met haar workshop 'Basisinstellingen van je camera'. Leer in twee uur tijd hoe jij mooiere foto's maakt door je camera perfect in te stellen. Om 10.30 uur start ook de workshop van Stichting Anemoon. Wil jij leren hoe je onderwaterleven herkent? Dan mag je deze workshop niet missen!

Fototips van WK-deelnemers: loop binnen!

Heb je na de workshop van Karin nog niet genoeg van onderwaterfotografie? Op het Duikfestival zijn ook WK-deelnemers Arco de Man en Marco Heesbeen aanwezig. Zij zitten van 12.45 tot 14.30 uur voor je klaar om al jouw vragen over fotografie te beantwoorden. Loop dus gerust binnen met je foto en stel alle vragen die je hebt.

Middagprogramma: Oman, wrakduiken én de huldiging van de onderwaterhockeydames

Het middagprogramma zit bomvol; je zult dus keuzes moeten maken! Kies jij voor de presentatie van Marion Haarsma over duiken in Oman of kom je liever bij Duiken in Beeld meer te weten over onderwaterscooters? Later in de middag kun je presentaties volgen over wrakduiken en de huldiging van de onderwaterhockeydames U23 bijwonen; zij wonnen zilver op het WK! Ook staat er een boeiende presentatie over arbeid onder overdruk op het programma, net als de film The Making of... 'Holland, Natuur in de Delta'. Je kunt natuurlijk ook een rondje lopen langs alle (duik)organisatie die met een informatiestand op het festival aanwezig zijn.

De hele dag: duiken en materiaal testen

Duiken in de festivalplas kan uiteraard de hele dag. Op het terrein is een kleedruimte aanwezig en er zijn warme douches. Bij de stands kun je allerlei materiaal testen, zoals een Jetpack van Oceanic, een Neptune van Ocean Reef, de TomTom Banditcamera en een onderwaterscooter van DiveCompany. Ga je duiken? Kijk dan goed om je heen! Onder water zijn nummers verstopt die je kunt inleveren bij de stand van de NOB. Ontdek welke prijs jij gewonnen hebt!

Kinderprogramma: op Outdoor Adventure

Ook kinderen kunnen zich op het Duikfestival goed vermaken. Als het goed weer is zijn het klimpark en de quadbaan open en kun je van de zipline af. Je zoeft dan 200 meter over de plas naar beneden, spannend! Ook organiseren we een Outdoor Adventure; kun jij met je team een touwbrug bouwen en vuur maken om chocolademelk op te warmen? Een hindernissenparcours zal tijdens dit avontuur uiteraard ook niet ontbreken!

Tot slot: lekker eten en een warm haardvuur

Bij een festival hoort natuurlijk eten. Daarom zorgen wij dat je op diverse plekken op het terrein iets lekkers kunt halen. Ga je voor de hamburger die rechtstreeks van de barbecue afkomt of kies je toch voor de warme chocomelk met slagroom? Binnen is de kachel in het restaurant lekker warm voor je opgestookt, maar ook buiten is het onder de heater of bij de vuurkorf heerlijk vertoeven!

Online tickets goedkoper dan aan de deur

Tickets voor het Duikfestival zijn online voordeliger dan wanneer je aan de deur koopt; zorg dus dat je je ticket op tijd bestelt! Op de dag zelf kosten de tickets €10, online krijg je 25% korting waardoor je slechts €7,50 hoeft af te rekenen. Voor het juniorticket (t/m 13 jaar) betaal je €5 aan de deur, online koop je dit ticket voor €3,50.

Tickets bestellen of het programma bekijken? Ga naar www.duikfestival.nl. Wil je op de hoogte blijven van het Duikfestival? Dat kan via het Facebook-event!

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org