duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

TV-première documentaire 'Geheimen achter de dijk'

Gepubliceerd op

Na de internationale filmpremière tijdens filmfestival Film by the Sea in Vlissingen volgt nu de nationale televisie première van documentaire 'Geheimen achter de dijk' in samenwerking met Omroep Zeeland op 23 december 2015 om 20.30 & 22.00 uur.

Niets is zo gewoon als dat het lijkt...

Een verhaal ontstaan uit passie voor het Walcherse landschap en de uit strijd voortgekomen natuur. Deze productie van Robert Hughan vertelt de verhalen van Fred Groen, Leon Joosse en Arie de Lange, die je meenemen op een ontdekkingsreis over het dichten van de dijken, de Duitse mijnenlegger MFP 920 DM en idyllische dorpen met rode daken, zwarte schuren.

Deze documentaire van Goofy Aqua Video gaat onder andere over de inundatie van Walcheren in het najaar van 1944. Deze 'vergeten strijd' heeft aan veel Zeeuwen, Britten, Noren, Canadezen en Duitsers het leven gekost. De invasie Operation Infatuate (vrij vertaald 'Operatie Waanzinnige Invasie'), was Normandië in het klein. Na de oorlog kon men eindelijk met het herstel beginnen. Walcheren werd weer droog en het landschap werd hervormd tot de omgeving zoals we die tegenwoordig zo goed kennen. Of kennen we onze 'tuin van Zeeland' eigenlijk helemaal niet zo goed?

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat de dijken gedicht werden. Veel is in nevelen gehuld, wij lichten slechts een tipje van de sluier op! In deze productie hebben we een beeld van het mooie 'eiland' Walcheren geschetst door de decennia heen. De inundatie heeft een bijzonder en zeer karakteristiek landschap achtergelaten, zowel boven als onder water. De unieke beelden onder water, boven water en vanuit de lucht worden samengevat in een ruim dertig minuten durende documentaire.

Trailer

'Geheimen achter de dijk' is op woensdag 23 december om 20.30 uur te zien bij Omroep Zeeland.

Goofy Aqua Video

www.goofyaquavideo.com

LinkedIn