duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Waterschap organiseert College Dijkveiligheid in heel Zeeland

Gepubliceerd op

Waterschap Scheldestromen organiseert dit jaar vijf keer een ‘College Dijkveiligheid’. Op deze avonden komt de bezoeker op een laagdrempelige manier meer te weten over dijken, superstormen en overstromingen. Op 10 mei is het in het gemeentehuis van Tholen, op 16 mei in het waterschapskantoor in Terneuzen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via communicatie@scheldestromen.nl.

Al twee keer eerder organiseerde het waterschap een dergelijk college. Dijkgraaf Toine Poppelaars: “Er was zo veel belangstelling dat we het nu in heel Zeeland organiseren. Waterveiligheid is van groot belang, daar staan we niet altijd bij stil. Daarom zijn de colleges niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk. Voor jong en oud.

Data en locaties

  • Woensdag 10 mei 2017: gemeentehuis Tholen, 19.30 uur
  • Dinsdag 16 mei 2017: waterschapskantoor Terneuzen, 19.30 uur
  • Maandag 9 oktober 2017: waterschapskantoor Middelburg, 19.30 uur
  • Donderdag 19 oktober 2017: gemeentehuis Zierikzee, 19.30 uur
  • Woensdag 25 oktober 2017: gemeentehuis Goes, 19.30 uur

De avonden duren van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het college wordt gegeven door de jonge waterschapsingenieurs Robbert-Jan Lenselink en Jelle-Jan Pieterse. Aanmelden kan via communicatie@scheldestromen.nl of via 088-2461000.

Onder de zeespiegel

Nederlanders blijken het heel vanzelfsprekend te vinden om hier veilig te kunnen wonen, terwijl ons land voor 26% onder de zeespiegel ligt. Waterbeheerders zijn dag en nacht in de weer om in te spelen op zeespiegelstijging, extremen in het weer en om ons te beschermen tegen overstromingen. Maar de natuur is grillig. Wat kunnen mensen doen als het toch fout gaat? Is iedereen daar voldoende op voorbereid? En hoe hoog of laag wonen mensen zelf? Ook dat komt aan de orde in het college. Het college is interessant voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer twaalf jaar.

Week van Ons Water

Vanaf 12 tot en met 21 mei 2017 is het weer de landelijke Week van Ons Water. Het volledige programma van activiteiten van waterschap Scheldestromen staat op www.scheldestromen.nl/weekvanonswater.

Waterschap Scheldestromen

www.scheldestromen.nl