duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Oproep aan duikers: laat fuiken met rust!

Gepubliceerd op

Met de start van het kreeftenseizoen vorige maand is de kans dat je ze gaat tegenkomen onder water sterk toegenomen: fuiken. Voor duikers en andere bewonderaars van natuurschoon wellicht niet zo leuk om tegen te komen, voor de eigenaren van de fuiken (beroepsvissers) hun legale bron van inkomsten.

Oproep Duikschool de Grevelingen

Duikschool de Grevelingen heeft bij duikstek Kerkweg in Den Osse in drie talen een oproep aan alle duikers opgehangen. De strekking is duidelijk: blijf van fuiken af. Niet alleen is dit van belang voor je eigen veiligheid, je riskeert ook beschadigingen aan fuiken, waardoor beroepsvissers hun vangst verloren zien gaan. Afgelopen jaren is het meermaals voorgekomen dat fuiken moedwillig kapot gesneden zijn, wat tot veel frustraties heeft geleid bij de vissers. Vergeet niet dat vrijwel alle duikstekken in Zeeland aangewezen visgronden zijn. Het vangen van kreeft is hier dus gewoon toegestaan gedurende het seizoen.

Meldingen

Met de vissers is afgesproken dat ze ook rekening houden met duikers. Het kan echter zijn, dat een fuik onverhoopt gevaarlijk geplaatst is. Kom je dit tegen? Neem dan contact op met de Dienst Waterpolitie via het landelijk servicenummer van de politie 0900-8844 (of +31 34 357 8844 vanaf een buitenlands mobiele nummer). Hier kan je ook melding maken van kapotte fuiken, het per ongeluk zelf beschadigen van een fuik of het doorgeven van vermoedens van vandalisme/stroperij.

Onder de oproep op de Kerkweg hangt een stuk van een vorig jaar kapot gesneden fuik. Laten we dat dit jaar voorkomen.

Duikschool de Grevelingen

duikschooldegrevelingen.nl