duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Steeds meer zeedahlia's op de kerkweg

Gepubliceerd op

De oplettende volgers van Duikplaats.net hadden het waarschijnlijk al gezien op onze accounts op Instagram en Facebook, maar vorig weekend kwamen we weer een paar zeedahlia's tegen op de Kerkweg in Den Osse. Tijdens mijn duik die ik samen met onderwaterfotograaf Yoeri van Es (dit keer aan het bubbelen zonder camera), kwamen we eerst twee dahlia's tegen op het iets verhoogde stuk net ten noord-oosten van de steiger, op ongever 2,2 meter diepte.

Tien zeedahlia's!

Hier vind je twee zeedahlia's op nog geen twee meter afstand van elkaar, beide rood van kleur. Eén van deze rapporteerden we al in de blog over de zeedahlia-tour, maar de andere ontbrak nog in dit overzicht. Hiermee komt het aantal examplaren dat we weten te vinden op deze duikstek, op maar liefst tien stuks uit.

Best bijzonder dat er zoveel dahlia's bij elkaar te vinden zijn op deze populaire duiklocatie in het Grevelingenmeer. Op welke andere duikplaatsen weet jij deze anemonen ook te vinden? Reageer onder dit bericht! Zelf ben ik er wel eens eentje tegen gekomen bij het Kabbelaarsrif van Scharendijke West, maar verder weet ik er geen te vinden.

Waarnemingen

Mocht je wat tegen komen, laat het even weten, dan kunnen we wellicht zelfs een mooi overzicht maken van waar je deze bloemdieren kunt vinden. En mocht je nou alle tien de zeedahlia's op de Kerkweg in één duik achter elkaar weten vast te leggen, stuur je foto's dan even in, dan wordt je de held van deze web- en duikstek!

Bonus panoroma

Gewoon omdat het kan, het uitzicht op de steiger van de Kerkweg op zaterdag 8 februari! ;-)