duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

WK-testdag in het Grevelingenmeer

Gepubliceerd op

In het Pinksterweekeind van 2015 organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in Zeeland. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang! Daarom is vandaag een WK-testdag gehouden bij twee duikplaatsen in het Grevelingenmeer. Vijftien buddyparen hebben tegen het einde van de ochtend bij duikplaats Den Osse Nieuwe Kerkweg (14) gedoken, waarna de onderwaterfotografen na het middaguur met de Tertius naar Dreischor Gemaal (4) zijn vertrokken.

Ervaring opdoen

"De testdag was bedoeld om onderzoeken of het mogelijk is om een deel van de wedstrijdduiken te laten plaatsvinden vanaf een boot", vertelt projectleider Desmond van Santen van de NOB. "We hebben bekeken met welke logistieke uitdagingen we te maken krijgen, hoeveel duikers aan boord mee kunnen en of het mogelijk is om op één dag twee wedstrijdduiken vanaf een boot te organiseren. De testdag heeft ons interessante inzichten opgeleverd, waar we in 2015 zeker van gaan profiteren!"

De NOB gaat de komende tijd hard aan de slag met de verdere voorbereidingen voor het wereldkampioenschap. Meer weten? Neem dan een kijkje op www.netherlands2015.com!

Nederlandse Onderwatersport Bond

www.onderwatersport.org