duikplaatsen in Nederland & België

DUIKPLAATS.NET

Duiklocaties WK Onderwaterfotografie 2015 bekend

Gepubliceerd op

Het is zover: op vrijdag 22 mei begint dan eindelijk het langverwachte 15th CMAS Underwater Photography World Championship in Nederland. Nog specifieker: in Zeeland! Vandaag werden de wedstrijdlocaties voor het WK bekend gemaakt.

Wedstrijdlocaties WK2015

Vanwege de goede weersverwachtingen kon zonder problemen een aantal van de meest bekende en wellicht meest favoriete locaties gekozen worden. De komende dagen duiken de deelnemers op de volgende stekken:

Op de plekken waar de deelnemers aan het WK 2015 duiken, is het andere duikers niet toegestaan te duiken. Dit geldt überhaupt voor het voormalige bouwdok op Neeltje Jans, waar uitsluitend voor deze competitie een ontheffing geldt. Eveneens was het duiken bij de Zeelandbrug wegens werkzaamheden doordeweeks al niet toegestaan (let op dat na het WK hier ook in de weekenden niet meer gedoken kan worden tot en met eind oktober).

Op de Kerkweg wordt door de deelnemers alleen links (westelijk) van de steiger gedoken. Het is andere duikers dan ook wel toegestaan rechts van de steiger (bij de reefballs) te duiken. Bij Dreischor wordt rechts van het gemaal (oostelijk) gedoken. Andere duikers kunnen vanaf de instap tot aan het gemaal dan ook prima een duik maken. De deelnemers duiken op deze twee stekken vanaf de schepen de Panda, de Tertius en de Onrust. Als je deze schepen ziet, dan weet je in ieder geval dat je uit het wedstrijdgebied moet blijven.

Op tweede pinksterdag kan er op alle locaties weer gedoken worden. Bekijk ook de bekendmaking van de wedstrijdlocaties door Desmond van Santen van de NOB.